Futbalisti Ružomberka zvíťazili na pôde Podbrezovej

16.03.2024 Celý región

Dunajská Streda - Futbalisti Dunajskej Stredy vyhrali v sobotňajšom zápase 2. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul nad Žilinou 2:1. Ukončili tak trojzápasové čakanie na víťazstvo.

Počas zápasu až trikrát použili systém VAR. DAC sa musel zaobísť bez domáceho "kotla", skalní priaznivci bojkotovali duel pre neuspokojivé výkony svojho tímu v predchádzajúcom období. V tabuľke zostali na štvrtom mieste, dva body za Trnavou, ktorá má duel k dobru. Tá môže v prípade nedeľňajšieho triumfu v derby so Slovanom Bratislava na Tehelnom poli preskočiť druhú Žilinu.

2. kolo nadstavbovej časti Niké ligy - skupina o titul:

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MŠK Žilina 2:1 (0:0)

Góly: 53. Brunetti, 77. Trusa – 63. Minárik. ŽK: 41. Kone, 70. Dimun (obaja DAC). Rozhodovali: Marhefka – Bednár, Kmec, 4638 divákov

DAC: Popovič - Andzouana, Csinger, Kacharaba, Brunetti, Mendez (69. Yapi, 82. Kaša) - Herc, Dimun, Vitális (90.+7 Káčer) Trusa, Kone (69. Goure)

Žilina: Belko - Minárik, Stojčevski (78. Adang), Ndjeungoue – Ďatko (88. Hranica), Gidi, Sauer, Javorček – Iľko (71. Saka), Jambor, Bile (88. Essomba)

Xisco Muňoz, tréner DAC: "Podali sme dobrý výkon proti jednému z najlepších mužstiev v Niké lige. Som rád za hráčov, lebo sme v procese a nie je ľahké vyhrať, hlavne v nadstavbe, kde sú veľmi dôležité body. Víťazstvo je veľmi dôležité pre hráčov, pre klub a pre fanúšikov."

Jaroslav Hynek, tréner Žiliny: "Bolo vidieť, že sa DAC poučil z nášho posledného vzájomného zápasu. Zmenil organizáciu hry, dával si väčší pozor. My sme dokázali zareagovať, zmenili sme pozície na ihrisku. V prvom polčase sme to však nevyužili, mohli sme vyťažiť viac. Hlavne pri prvej šanci, keď Jambor bol sám pri brankárovi. To mohlo zmeniť celý zápas. Pripadalo mi však, že sme mali viac nepresností. Súper bol agresívnejší, my sme potrebovali väčšiu presnosť, rýchlosť. Mali sme v oboch polčasoch dobré začiatky. Aj v druhom polčase sme dali gól, ale malý ofsajd nás o to obral. Vzápätí nato sme inkasovali. Rýchlo sa nám podarilo vyrovnať, mohli sme zápas strhnúť na našu stranu, ale to sa podarilo Dunajskej Strede. Mali sme potom sľubné akcie, ale žiadnu tutovku, aby sme zápas skorigovali. DAC si už udržal víťazstvo, začo mu gratulujem."

Futbalisti Ružomberka zvíťazili v sobotňajšom zápase 2. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul na pôde Podbrezovej 2:0. Góly hostí strelili v druhom polčase Jan Hladík a Martin Boďa. "Ruža" poskočila v tabuľke na piate miesto, práve pred Podbrezovú.

Ružomberok tak má v jarnej časti sezóny len jednu prehru vo všetkých súťažiach. V úvodnom kole nadstavby nestačil na úradujúceho majstra Slovan Bratislava 0:1, no okrem tohto duelu vyhral všetky vrátane štvrťfinále Slovenského pohára v Dunajskej Strede (1:0).

2. kolo nadstavbovej časti Niké ligy - skupina o titul:

FK Železiarne Podbrezová - MFK Ružomberok 0:2 (0:0)
Góly: 61. Hladík, 67. Boďa. ŽK: Paraj - Frühwald, Domonkos. Rozhodovali: Choreň – Roszbeck, Pacák

Podbrezová: Rehák - Bartoš, Bakaľa, Mielke (69. Mrva) - Kováčik, Bajo, Chyla (68. Faško), Sanusi (68. Masaryk) - Paraj - Galčík (46. Assinor), Kabongo (46.Talakov)

Ružomberok: Frühwald - Gabriel, Malý, Mojžiš - Luterán, Zsigmund, Múdry (46. Lavrinčík), Selecký - Gerec (46. Hladík), Chrien (87. Domonkos), Šefčík (58. Boďa)

Futbalisti Skalice vyhrali v druhom kole nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o udržanie sa na pôde Trenčína 3:1. Všetky góly padli už v prvom polčase, víťazný na priebežných 2:0 strelil v 31. minúte Martin Černek.

Deviata Skalica má v tabuľke bezpečný osembodový náskok na desiate Košice. Pozíciu pred ňou je práve Trenčín, ktorý má napriek prehre o deväť bodov viac. Hostia vyhrali v jarnej časti premiérovo.

2. kolo nadstavbovej časti Niké ligy - skupina o udržanie sa:

AS Trenčín - MFK Skalica 1:3 (1:3)
Góly: 39. Gajdoš - 13. Matejov, 31. Černek, 45.+2. Kukučka (vl.). ŽK: Kmeť, Gajdoš, Emeka, Kozlovský - Sobczyk, Junas, Hollý, Smékal, Mášik. Rozhodovali: Ziemba – Zemko, Košecký

Trenčín: Kukučka - Kmeť, Bondarenko, Stojsavljevič, Kozlovský - Bariš (88. Hájovský) - Ibrahim (46. Emeka), Gajdoš (84. Djerlek) - Chuhwak (46. Uchegbu), Kupusovič (69. Donkor), Sunday

Skalica: Junas - Krčík, Hrádecký, Podhorín, Černek - Nagy, Hollý - Morong (87. Haša), Sobczyk (62. Mášik), Matejov (63. Gaži) - Smékal (82. Ranko)

Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica remizovali v 2. kole nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o udržanie sa so Zlatými Moravcami 0:0. Bodovali tak v treťom dueli za sebou. Hráči z Tekova po piatich prehrách získali prvý bod v jarnej časti súťaže.

V prvom polčase sa domácim zranili až dvaja hráči, Polievka i Godál si natiahli zadný stehenný sval. Dve veľké šance nevyužil na bystrickej strane Záhumenský, skórovať mohli aj hostia, keď v päťke voľný Tabatadze trafil žrď. Po zmene strán neuznali gól hráčovi ViOn-u Meszárosovi pre avizovaný ofsajd a neujala sa ani hlavička Majdana z hranice päťky. Šancí výrazne ubudlo a tak 653 divákov gól nevidelo.

2. kolo nadstavbovej časti Niké ligy - skupina o udržanie sa:

MFK Dukla Banská Bystrica - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 0:0
ŽK: Godál, Migaľa – R. Nagy, Kuzma, Balič. Rozhodovali: Očenáš - Štrbo, Vass, 653 divákov.

Dukla: Hruška – Mensah, Godál (46. Migaľa), Willwéber – Marquinho (46. Pišoja), Hlinka, Richtárech (80. Považanec), Záhumenský – Veselovský (62. Slebodník), Polievka (15. Depetris), Rymarenko

ViOn: Richter – Suľa, Gono, R. Nagy, Jinjolava – Mondek (88. Nonikašvili), Duga, Brenkus (66. Balič) – Tabatadze (66. Majdan), Kuzma, Mészáros (62. Dulay)

Mário Auxt, tréner B. Bystrice: "Vedeli sme, že to bude náročný zápas. Ak sme ho chceli zvládnuť do víťazstva, tak sme ho potrebovali otvoriť. V prvom polčase sme si vytvorili gólové príležitosti. Bohužiaľ, nepadlo nám to tam. Priebeh ovplyvnili aj vynútené striedania Polievku a Godála. V druhom polčase sme chceli zvýšiť obrátky, ešte viac sa tlačiť, ale súper bol na nás dobre pripravený, pozatváral nám priestory, ťažko sme sa tam presadzovali. Po prestávke sme si vytvorili málo šancí na to, aby sme dali gól. Z tohto pohľadu je remíza spravodlivá. Bolo cítiť, že Polievka na ihrisku nie je, nemali sme v šestnástke súpera potrebný pokoj. Tak Polievka ako aj Godál majú svalové zranenia, pôjdu na magnetické rezonancie a od toho sa bude odvíjať ich liečba a návrat na ihrisko."

Dušan Uhrin ml., tréner Zlatých Moraviec: "Stretnutie bolo od začiatku pre nás ťažké, keďže Bystrica je prvá v skupine a my sme tam, kde sme. Radšej to ani nepoviem. My sme potrénovali, určili sme trochu iný štýl, zmenil som systém, dobre som odhadol hráčov na tento daný systém. Išli sme do zápasu s cieľom vyhrať, škoda, že sme to nezvládli, keďže súper mal aj zdravotné problémy. Mali sme chvíľami navrch, najmä v prvom polčase. Už druhýkrát, čo som pri mužstve, sme dali regulárny gól, teda proti Michalovciam a teraz v Bystrici tiež. Nechápem, čo nám stále rozhodcovia na stranách zdvíhajú zástavku. Viac-menej som spokojný, s akým nasadením a vôľou išli hráči do zápasu. Bolo z nich cítiť odhodlanie vyhrať, čo sa nepodarilo. Vedeli sme, aký je súper excelentný v útočnej fáze, ale aj aké má slabiny. Nevyužili sme toho dostatočne, ale regulárny gól sme podľa mňa dali."
 

Vyberte región